Усі ми знаємо про
корисні властивості шоколаду, його здатність підіймати настрій та додавати нам
енергії. В поєднанні із читанням улюбленої книги – це принесе Вам вдічі більше
користі та задоволення. Пропонуємо Вам історії, які сподобаються дітям,
підліткам та дорослим. На будь-який смак!
Яґелло Й. Шоколад із чилі : [повість] / Й. Яґелло ; пер.
з пол. Б. Антоняк. – Львів : Урбіно, 2018. – 288 с.
Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Львів. Шоколад. Кам’яниці : збірка / [уклад. Н. Нікалео]. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2020. – 256 с.
Дочинець М. І. Хліб і шоколад : аромат психологічної
істини : вибрані новели / М. І. Дочинець. – Мукачево : Карпатська вежа, 2012. –
292 с.
Це новели «тонкого литва і холодної чеканки», як зізнається сам автор. А читачі кажуть, що його новели можна опорядити в рамку і повісити на стіну, як живописний портрет чи акварельний натюрморт. Це легка і світла проза, відмічають критики. М. Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, аромат психологічної істини між рядками. Особливе місце відведено жінці. Героїні заново «створюють» мужчин, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється і в потойбічні. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання. «Одним у цьому житті потрібен шоколад, другим – хліб, а третім – і хліб, і шоколад. Тому я й назвав так оцю книжку – Хліб і шоколад. Бо вона прона і нашу насущність. Про наше життя. Коли ситне, а коли пісне. Коли солодке, а коли – не дуже»
Гарріс Дж. Шоколад : роман / Д. Гарріс ; [пер. з англ. В. Полякова]. – Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля», 2019. – 320 с.
У маленькому французькому містечку – карнавал. І саме в цей час у ньому з’являються дві дивні особи – доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш – цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором – церква або шоколад. Якби ж цукерки й шоколадки жінки, чиє волосся пахне вітрами далеких країв, не були такими смачними! Якби вона не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій...
Відкрийте для себе рецепти щастя від Джоан Гарріс. Пориньте у світ шоколадної магії, і ви зрозумієте, що навіть за допомогою солодощів можна змінити життя – звісно, якщо ви маєте добре серце та гарні наміри.
Гербіш Н.Теплі історії до шоколаду / Н.
Гербіш. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2014. – 144 с.
Надихнути, втішити, додати солоду й
радості. Ця книжка – збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут
містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток,
пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про
велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про
неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни. І дуже
хочеться, щоби читаючи цю книжку, ви усміхалися. Смачного читання!
Немає коментарів:
Дописати коментар