пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

ТЕПЛІ ІСТОРІЇ…

 

 «Теплі історії» - серія  книг для тих, хто вміє читати. Добро потрібно і молодим, і старим, і чоловікам, і жінкам… Це розповіді про історії людей та життя, любов і радість, смуток та усмішки, про шоколад, каву й навіть корицю, про друзів та рідних, подорожі й музику. У них поряд існують маленькі дрібниці й великі зміни, мрії та їхнє здійснення, спогади та враження...

З цими книгами завжди затишно та тепло, не зважаючи на погоду за вікном…

 

Гербіш Н. Теплі історії до кави / Н. Гербіш. – Київ : Брайт Букс, 2019. – 168 с.

 



У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий  шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і  незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і  сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше  спогадів.
Герої цих історій – прості жителі звичайних містечок, загублені,  знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть  натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави – хоча, що тут  казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так. Вони щирі й  справжні: пестять своїх котів, їздять на велосипедах, приймають гостей,  печуть пиріжки й відсилають листівки, слухають вуличних музикантів і  малюють маршрути на поторсаних картах. А ще у кожного з них є старі,  улюблені горнятки, на дні яких і збереглися ці історії.

 

Гербіш Н. Теплі історії до шоколаду / Н. Гербіш. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2014. – 144 с.

 




Ця книжка – збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.

 

Смаль Ю. Теплі історії з корицею : повість / Ю. Смаль. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2014. – 128 с.

 



 Перед вами – затишна повість про щастя жінки. Вона схожа на клаптикову ковдру, де основа-полотно містить на собі різнобарвні шматочки тканини, що своїм поєднанням творять унікальний візерунок. Текст має центральну сюжетну лінію: молода жінка трепетно кохає свого чоловіка, виховує дітей, пече яблука з корицею, піци та лазаньї, облаштовує дім усілякими мистецькими дрібничками, готується до Різдва й святкує його з найріднішими, вирушаючи в мандрівку. Строкаті клаптики – це різноманітні історії кохання, згадані, списані з життя чи вигадані самою героїнею повісті. Саме ці замальовки або оповідання роблять книжку неповторною й дарують особливу насолоду читання.

 

Теплі історії про дива, коханих і рідних : [зб. оповідань] / [під ред. Ю. Шутенко]. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 144 с.

 




У книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як от диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду чи трепетної подружньої любові аж до старості; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливими.

 

Теплі історії про кохання : [зб. оповідань] / [за ред. Ю. Шутенко]. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 136 с.

 




Збірка містить оповідання про кохання різних авторів. Твори сповнені багатьох переживань: є в них і радість, і хвилювання, ніжність і міць, віра й сподівання на краще, тріумф і туга, вдячність і прозріння. Історії змусять і весело посміятися, і замислитися, деякі – зворушать до сліз.

 

Теплі родинні історії : [зб. оповідань] / [упоряд. О. Поліщук]. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2017. – 168 с.

 

 



 Сім’я… Мудре та надійне старше покоління. Кумедна й допитлива малеча. Наші дорогі мами і татусі, бабусі та дідусі, донечки й синочки. Рідний дім, навіть коли ми далеко від нього, дарує свої тепло та затишок. Усе це та чимало спонук для «своїх», особистих роздумів, спогадів, переживань читач знайде в новій збірці «Теплих історій», присвяченій родині, сім’ї – найближчому, найріднішому, сокровенному духовному й життєвому простору.

 

Черній С. Теплі історії мрійника : [оповідання] / С. Черній. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 176 с.

 



Ця мрійникова книжка нагадує старий альбом із трохи пожовклими сторінками, у який хтось турботливий вклеїв світлини із твоєї дитячої пам’яті. Коли гортаєш ці сторінки, стає так тепло, так затишно, так спокійно. І постійно впізнаєш. І дивуєшся. Я ж також тут була. Теж просила мандаринок до книжки на Різдво. Теж любила діда аж до памороків у голові. І теж підсьорбувала какао перед сном, визираючи у вікно, в якому небо з фіолетово-рожевого перетворювалося на темно-синє із золотистими цятками і де також літали красиві зграї птахів.

 

Теплі історії у стилі Блюз : [зб. оповідань]. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. – 168 с.

 


 

Цю збірочку теплих історій сформували замальовки, етюди, новели, оповідання, що їх пронизано спільним настроєвим «шлюзовим» звучанням. Твори, які сюди ввійшли, об’єднані прагненням авторів прожити, осмислити й передати журбу, смуток, біль, трагедії своїх героїв та – попри всі життєві труднощі, тяжкі випробування чи карколомні події – переконати читача: віра у краще зцілює, надія надає сил, а вміння цінувати справжнє, залишатися собою, прощати й любити – рятує.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар